logo

Mälardalstrafik Mälab AB

Ledigt Jobb

IT-projektledare till Mälardalstrafik

6 månader sedan

Mälardalstrafik, Stockholm

Är du en erfaren IT-projektledare som vill vara med på en uppstartsresa med varierande uppdrag i en spännande bransch?

Om oss
Mälardalstrafik, med varumärkena Mälartåg och Movingo, är en liten verksamhet med ett stort uppdrag. Vårt uppdrag, att genom ett effektivt trafikutbud och attraktiva tjänster, bidra till ett sammanhållet transportsystem och en hållbar utveckling i en växande Stockholm-Mälarregion, utgår ifrån en gemensam regional ambition att förbättra den storregionala tågtrafiken. Genom affärsorienterad och effektiv förvaltning säkerställer vi hög kvalitet och funktionalitet i tjänsterna.

Just nu är vi inne i spännande och långsiktig tillväxtperiod. Läs mer på www.malardalstrafik.se (http://www.malardalstrafik.se)

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en IT-projektledare som vill vara med och bidra till vår utveckling vad gäller IT och digitalisering. Rollen innebär att du kommer planera, genomföra och följa upp uppdrag och projekt. I huvudsak innebär uppdraget att driva renodlade IT- och digitaliseringsprojekt men även verksamhetsprojekt förekommer där dina kunskaper som projektledare kommer vara avgörande för framgång.

Du kommer vara den som tar dig an både projekt med en tydlig målbild till att aktivt jobba med att identifiera behov där du går från idé till realisering och implementering samt utvärderar resultaten.

Arbetsuppgifter i urval:

• Kravställa och driva IT och digitaliseringsprojekt, därmed ansvara för att projektet levereras i tid, i rätt kvalitet och enligt budget.
• Planera och driva förstudier.
• Avtals- och leverantörsstyrning.
• Rapportera status och progress löpande.
• Etablera förvaltning av tjänster och produkter.
• Bidra till, och utveckla interna arbetssätt och modeller för uppdrag och projekt kopplade till verksamhetsprojekt och IT-projekt.
• Ansvara för att leveranser uppfyller gällande lagstiftning.
• Analysera och dokumentera processer, krav och behov samt producera upphandlingsunderlag, behovsanalyser, kravspecifikationer och lösningsförslag.
• Planera och leda workshops och koordinera mellan övrig verksamhet i projekten.Utbildningskrav
Vi söker dig som har högskole-, eller universitetsutbildning i system-, datavetenskap och/eller civilingenjör inom datateknik eller informationsteknologi. Alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Din erfarenhet och kompetens
Du har minst 5 års praktisk erfarenhet av IT-projektledning/projektledning samt dokumenterad erfarenhet av att leda projekt med lyckat resultat. Du har med andra ord flera års arbetslivserfarenhet från en liknande roll där uppdragen har varit av varierande karaktär men med fokus på IT och digitalisering.

Du har förmågan och kunskapen att omvandla verksamheters behov och krav till IT krav och har därmed så väl förståelse som stor kunskap för tekniska och arkitekturella lösningar och integrationer. Meriterande om du dessutom har erfarenhet av kollektivtrafik, UX/användarnavigering, biljett- och försäljningslösningar, IT i och kring fordon och/eller Apputveckling.

Du har kunskap och erfarenheter inom:

• Projektmodeller som PPS, Wenells eller liknande
• Agil projektledning (Scrum, Lean och andra Agila angreppssätt)
• Agila utvecklingsmetoder
• Processmodellering
• Workshopsledning
• Förvaltningsstyrning pm3
• Nyttoanalyser (PENG-modellen eller liknande)


Du behöver vara bekväm och trygg i din roll som projektledare, ha ett naturligt driv och uppskatta ett högt tempo och varierande uppdrag. Du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Som person behöver du vara så väl analytisk som strukturerad och med förmågan att kunna se helheten utifrån detaljerna. En fallenhet för att bygga relationer och se till teamet och resultatet i första hand faller dig naturligt och du är orädd att ge dig ut på nya områden där kunskapen i första hand ligger hos andra. Vi förutsätter att du har ett gott omdöme och ett intresse för samhällsfrågor och offentlig sektor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsform
Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Pernilla Egeland
HR-ansvarig Mälardalstrafik
pernilla.egeland@malardalstrafik.se

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-08-10


(http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.


Dela annonsen