logo

Biometria ek. för.

Ledigt Jobb

Lösningsarkitekt till Sundsvall

6 månader sedan

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.
Vi söker Lösningsarkitekt till Verksamhetsområde Utveckling/ IT med placering i Sundsvall
 

Ditt ansvar / Dina arbetsuppgifter

Du kommer arbeta som lösningsarkitekt för IT-stöd inom hela skogsförädlingskedjan samt vidareutveckling av Biometrias IT-arkitektur.

De applikationer vi levererar används i våra IT-tjänster för exempelvis virkes-, transport- och biobränsleaffärer.

Ditt ansvar är att med beställare och produktägare analysera krav/behov och utifrån det skapa en tydlig lösningsarkitektur och målbild.

Du kommer att ingå i ett team av arkitekter som tillsammans förvaltar och utvecklar en holistisk IT-arkitektur som bidrar till goda möjligheter innovation och produktutveckling.

För närvarande genomför vi en fullständig systemförnyelse av det gemensamma systemet som hela skogsbranschen använder sig av, Virke Online (VIOL).

Du förväntas ha ett kundorienterat arbetssätt och du ska på ett pedagogiskt sätt kunna förklara de verksamhetskrav som teamen skall arbeta med.

Personalansvar ingår inte i tjänsten.

 

Vem är du?

Du är noggrann och har ett tydligt ledarskap. Öppenhet, serviceinriktad och goda sociala egenskaper är viktiga förmågor för dig som ledare. Du är mån om att det du arbetar med blir rätt, du är orädd och nyfiken samt gillar utmaningar.

Du har också god planeringsförmåga och kan arbeta både kort- och långsiktigt.

Du trivs med att vara en del av ett team men du är också självgående och drivande inom ditt område.

Du gillar att jobba i ett öppet samarbetsklimat och har lätt för att samarbeta och vill utvecklas i takt med nya tekniksprång och arbetssätt. Du behöver ha en bred teknisk förståelse och kompetens samt flerårig erfarenhet av att jobba som lösningsarkitekt och eller mjukvaruarkitekt/lead developer.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med att både påverka och utveckla för framtiden.

Vi ligger i teknisk framkant och bygger nästa generations systemstöd med hjälp av molnplattform, primärt i Microsoft Azure. Exempelvis innehåller den tekniska stacken .NET Core, Azure Service Bus, API Management, Kubernetes, IoT Hub, Event Grid. Frontend innehåller Angular, Typescript, Bootstrap.

Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. Varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara – det är bra att vi är olika!


Dela annonsen